top of page

Berki Mia Make-up Akadémiáját választottam, ami utólag is életem egyik legjobb döntésének tűnik.

Interjú Méhes Bettinával, aki már oktatóként van jelen a Berki Mia Makeup Akadémián.


Rendhagyó módon indult Méhes Bettina, MUA sminkes karrierje, ugyanis a jogi egyetem elvégzése után nem a tárgyalóteremben találta meg a boldogságot, hanem egy új területen, a szépségiparban ér el egyre nagyobb sikereket.

Honnan jött az ötlet, hogy sminkes legyél?

Már az egyetemi éveim alatt is rengeteg időt tölttem a Youtubon, ugyanis imádtam sminkes videókat nézgetni, meg persze utána kipróbálni az ott látottakat. Mivel nemcsak magamon gyakoroltam, hanem a családtagjaimon és a barátaimon, ők egyre jobban biztattak, hogy foglalkozzak ezzel kicsit komolyabban, mert úgy látták, hogy van hozzá tehetségem. Végül vettem egy nagy levegőt, és belevágtam. Berki Mia Make-up Akadémiáját választottam, ami utólag is életem egyik legjobb döntésének tűnik.

Nagy bátorságra vall, hogy egyből szakmát is váltottál.

Azért nem egyből, mert egy darabig a főállásom mellett dolgoztam sminkesként. De aztán eljött a pillanat, amikor vettem egy mély levegőt, és felmondtam, és megkezdtem a szabadúszók bizonytalan, ám de boldog életét. A sminkes munkák mellett az Inglot üzletvezetője lettem, és a márka vezető sminkeseként rengeteg eseményen megfordultam. Nagyon hálás vagyok ezért az időszakért, mert rengeteget tanultam, megismertem az igazi nagy neveket a szakmában, közben pedig egyre jobban azt éreztem, hogy végre rátaláltam az igazi utamra.

Valahogy azt érzem, hogy most jön majd a de…

Igen-igen, de az az a de, ami mindannyiuk életébe beköszöntött 2020. tavaszán. A koronavírus-járvány az én életemet is felborította, bár őszintén ez csak akkor tűnt tragédiának. Utólag nézve nagyon is jól alakult a sorsom. Felmondtam az üzletben, és igaz hogy ezzel fejest ugrottam a bizonytalanságba, de innentől kezdve végre kizárólag csak a sminkeléssel foglalkozhattam. Rengeteg munkám lett: esküvőkről divatbemutatókra, majd onnan tévés felvételekre rohantam, számos gyönyörű nőt varázsolhattam még gyönyörűbbé. 2021. novemberében végre a saját szalonomat is megnyitottam, akkor tényleg úgy éreztem, mintha egy tündérmesében élnék.

De nem is te lennél, ha itt megálltál volna.

Nem tehetek róla, imádok tanulni, és mindig is nyitott voltam az újdonságokra, és úgy éreztem, hogy a munkámat akkor fogom még jobban végezni, ha a színtanácsadásba is mélyebben beleásom magam, ami idővel hasonló szerelem lett, mint maga a sminkelés.

Azonban közben egy-egy sminktanácsadás alkalmával rájöttem, hogy az oktatást is nagyon élvezem, ezért arra gondoltam, hogy mi lenne, ha összevonnám ezt a két területet, és sminkeseknek oktatnék színtanácsadást. Egyrészt úgy gondolom, hogy jó mentortípus vagyok, szeretem a fiatalabb, kezdő sminkesnek az útját egyengetni, másrészt azért nem volt az olyan rég, hogy ne emlékezzek arra, hogy mennyire jó lett volna, a sminkes iskolában részletesebben is foglalkoztunk volna a színtípusokkal és az ezzel kapcsolatos sminkszabályokkal.

Akkor így most nagyon kereknek tűnik az életed. Sminkelsz és oktatsz is egyszerre. Akkor kijelenthetjük, hogy révbe értél?

Inkább fogalmazzunk úgy, hogy most nagyon is a helyemen vagyok. Szeretem a munkám, büszke vagyok a saját studiómra, és az ott folyó szakmai munkára, és arra is, hogy visszatérhettem egykori alma materembe, és Mia akadémiáján oktathatok. Ha így visszatekintek a múltamra, tényleg merész, ám de nagyszerű döntés volt a talárt sminkecsetekre váltani. (Nevet)

És az elismeréseknek nincs vége, hiszen 2023-tól te vagy a KAP egyik márkanagykövete.

Emlékszem 8-9 éve, amikor bloggerkedtem elmentem a régi KAP szalonba, még a legendás Púder Péntetek egyikére, Gabi olyan kedvességgel és szeretettel fogadott, amit sosem fogok elfelejteni. Úgy beszélgettünk, mintha ezer éve ismernénk egymást. Gabi innentől kezdve folyamatosan nyomon követte a karrierem. Mindenről tudott, mindig megdicsért, gratulált, ha elértem valami kisebb-nagyobb sikert. Természetesen én is figyeltem a KAP-ot, lenyűgözött az a fejlődés, amit ez a kis pici magyar márka ezen a telített piacon véghezvitt. Egy kicsit úgy éreztem, mintha együtt fejlődtünk volna.  Ezért nekem egy eszméletlen megtiszteltetés volt, amikor felhívtatok a KAP-ból, hogy én lehetek a három márkanagykövet egyike. Persze ez nem működne anélkül, ha nem imádnám a termékeiteket, mert különben hiteltelen lenne mindenféle megjelenés, kommunikáció, és azt úgyis megéreznék a követők.

Melyek a nagy KAP kedvenceid?

Húúú, ezt már többször többen kérdezték tőle, de erre annyira nehéz válaszolni. Az ecsetek olyan magas minőséget képviselnek, hogy azokat sminkesként muszáj megemlítenem. A peach árnyalatú korrektorok is nagy kedvencek, melyek egy varázsütésre tüntetik el a szem alatti karikákat, nem is értem, hogy ilyen árnyalatot miért nem csinál a többi márka. Az olivás alapozó port is nagyon szeretem mind magamon, mind a vendégeimen, mert tökéletesek száraz bőrre, nem mattítják az amúgy is száraz felületetet. És ugye kihagyhatatlan a sorból az arcpermet, aminek az egész koncepciója zseniális. Azon kívül, hogy magáról a termékről is csak szuperlatívuszokban tudok beszélni, a csomagolás is nagyon lenyűgöz. Az újratölthető üveg ötletét alapból nagyon támogatom, hiszen a környzetvédelem az én életemben is fontos szerepet játszik, de aki ismeri az üveg dizájnját az pontosan megérti, hogy miért őrzöm féltve évek óta az első permetüvegemet.

 



A teljes interjút itt olvashatjátok:

8 megtekintés0 hozzászólás
bottom of page