top of page

Ragyogó esküvői smink az üdeség jegyében – Berki Mia sminkessel beszélgettünk

Az esküvői trendek jönnek-mennek, ami viszont örök, hogy a menyasszony a legtündöklőbb a nagy napon! Fedezd fel a 2024-es esküvői smink trend titkát, hogy olyan elbűvölő tekinteted legyen, aminek nem lehet ellenállni! A Berki Mia Makeup Academy alapítója a legújabb esküvői smink fortélyokat fedi fel.


EC: Közgazdászként tanultál. Hogy jött az életedbe a smink világa?




Mia:  A sport pályafutásom befejeztével úgy éreztem, a nőiességem megélése a cél. Hamar beszippantott a szakma és közel 11 éve a hivatásom. Azóta nemzetközi és magyar bajnok, OMC magyar zsűritag és 2022-ben Magyarország legjobb sminkoktatója lettem.


EC: Mit kell képviselnie szerinted egy esküvői sminknek?Mia:  A legfontosabb szempont, hogy a smink harmóniában legyen a menyasszony személyiségével,összhangban legyen a ruha színével. A tökéletes menyasszonyi smink a természetes szépséget emeli ki, üde és ragyogó hatást keltve.


Esküvői smink: 2024-es menyasszonyi trendek jellemzői:

Az idei menyasszonyi smink az egészséges és tiszta összkép hatását kelti, ragyogó, egészséges és szinte láthatatlan bőrképpel. A fő hangsúly a bőr tökéletesítésén van. Idén háttérbe szorul a drámai hatás.


EC: Meghatározhatja a 2024-es smink irányt a Golden Globe gála?

Mia:  Abszolút! A divat mindig hatással lesz a szépségiparra. Én is innen és az aktuális divattervezők fashion show-iból merítek ihletet.


EC: Mitől egyedi egy általad készített smink?Mia:  Mindig személyre szabva készülnek, a frissesség és üdeség jegyében. A természetességre fókuszálok, finoman rétegezve a textúrákat, hogy lágy összképet kapjak.


EGY KIS INFORMÁCIÓ MIÁRÓL:

Berki Mia számára a smink afféle önkifejezési forma. Nagyon szereti az emberi arc sokféleségét felfedezni és tovább fokozni szépségét. Folyamatosan többféle mesterképzéseken vesz részt nemzetközi trénerektől és inspirációt, ötleteket merít filmekből, sorozatokból, magazinokból, képzőművészeti alkotásokról vagy akár tárgyakról, melyek ihletet adnak egy-egy témához. Egyedi meglátásával sajátos sminkeket hoz létre, melynek fortélyait igyekszik átadni az akadémiáján tanulóknak.


EC: Mivel foglalkozol, ha épp nincs esküvői smink szezon?

Mia:  A sminkes és szempillaépítő szakképzések illetve a sminkes továbbképzések azok, amivel ilyenkor az időm nagy részét töltöm. Szeretnék minél több sikeres és tehetséges sminkest kinevelni és átadni egyszer a stafétát. Az a célom, hogy a nálunk tanulók, olyan naprakész tudással rendelkezzenek, amivel bárhol a világon meg tudják állni a helyüket.


EC: A színelmélet és művészettörténet alapjait is elsajátíthatják a tanulóid. Milyen szempontot tartottál fontosnak az akadémia kialakítása során?


Mia: Fontos, hogy a tanuló érezze, hogy itt egy alkotói folyamat zajlik és pozitív energiák szabaduljanak fel bennünk. Olyan exklusive, de mégis családias környezetet szerettem volna kialakítani, ami mind a tanulóknak, mind a vendégeknek kellemes légkört teremt.


A teljes cikket képekkel itt olvashatod:

5 megtekintés0 hozzászólás
bottom of page