_P5A5172.jpg

Beauty Fórum Hungary  31. MAGYAR MAKE UP KUPA / MAGYAR MOTÌVUMOK - CREATIVE MAKE UP INSPIRÁCIÓS KÉPEI 2021 

 

A Beauty Főrum felkérésére készítettem el ezt az  munkát a Creative makeup kategóriához inspirációként.

@beautyforumhungary

Fotó, smink és frizura: Berki Mia @berkimiamua 

 

Retouch: Anna Petrova @retouch_ap 

Model: Józsa Eszter  @eszterjozsaofficial 

A teljes versenykiìrás itt található : 

http://www.beauty-kiallitas.hu/program/make-up-magyar-kupa/

Verseny Támogatója  @inglothungary 

_P5A5142.jpg
_P5A5159.jpg

A sminkes szakmát érintő változások 2021-ben

2021-ben az egész oktatási rendszer megváltozik.
Eltörölték az OKJ-s (Országos Képzési Jegyzék) képzéseket, helyette Felnőttképzési Szakképzések lettek. Az új szakképzési rendszerben az Országos Képzési Jegyzék (OKJ) helyét a Szakmajegyzék váltja fel, amelyben 25 ágazathoz tartozó 174 alapszakma szerepel. A Szakmajegyzékben feltüntetik az ágazaton belüli szakmák közötti átjárhatóságot, a képzés idejét, a digitális kompetencia szintjét. A Szakmajegyzék illeszkedik az európai uniós normákhoz. A legtöbb képesítést csak iskolarendszerű képzésben lehet elvégezni. 

Sminkesként vagy szempillaépítőként vállalkozni önállóan, kizárólag Kozmetikus OKJ-s végzettséggel, illetve  Szépségtanácsadó OKJ-végzettséggel lehetett ez ideig. 
Jelenleg tehát, ha valaki sminkesként vállalkozást szeretne indítani,Kozmetikus végzettséggel vagy az új Sminkes és szempillaépítő 800 órás képzés elvégzésével teheti majd ezt meg.

2021-ben  önálló szakmává válik a sminkes szakma, mint Sminkes és Szempillaépítő. A szakmai jegyzékben már  beregisztrált programkövetelmény, melynek megnevezése: Sminkes és Szempillaépítő Szakképesítés. Önálló vállalkozás nyitására is alkalmas államilag elismert bizonyítvány szerezhető majd. Ez egy 800 órás programkövetelmény, mely képzés az alábbiakat is tartalmazza: sminkelés, színházi és karakter sminkek, maszkkészítés, testfestés, szempillaépítés 1D-4D, szemöldöklaminálás, szemöldök henna festés, marketing ismeretek, művészettörténet, színelmélet, stage makeup stb.

Honnan 
tudhatod, mely iskolák tartanak ilyen képzést hivatalosan?
Önálló vállalkozás nyitására is alkalmas államilag elismert bizonyítvány szerezhető majd.
Ahhoz, hogy valaki ilyen képzést tarthasson, rengeteg engedélyeztetési eljáráson kell keresztül menni, konkrétan komplett átvilágításon megy keresztül.
Viszont,azok az iskolák, akik átmentek a hivatalos átvilágításokon, kapnak egy engedélyszámot, melyet minden alkalommal, amikor a Sminkes és Szempillaépítő Szakképesítést reklámozzák, fel kell tüntetni az engedélyszámukat!
Ez így látható a Berki Mia Sminkiskola oldalain:
E/2021/000137
Tehát keresd az E jelű engedélyszámát!

Ha valaki nem engedélyezteti a sminkes képzését, kizárólag olyan oktatást tarthat, mely bejelentés köteles, és a képzés végén tanúsítványt ad. 
A tanúsítvány azonban nem alkalmas önálló vállalkozás indítására, csak egy papír arról, hogy valaki elvégezte a tanfolyamot.
Ezek pedig a B/ 
jelű engedélyszámok.

Tanusítvány

A tananyagegységek elsajátítása után modulzáró vizsgán illetve záróvizsgán mérjük tudásodat. Ezek sikeres teljesítése a tanusítvány kiadásának feltétele.

 

Szakmai vizsga

A szakmai vizsgára a megszerzett tanusítvánnyal tudsz jelentkezni egy akkreditált vizsgaközpontban. A vizsgaközpont helyszíne még nem teljesen egyértelmű, ezzel kapcsolatban várjuk az állásfoglalást. ezt követően levizsgázol, kapsz államilag elismert diplomát és kiválthatod vele a vállalkozói engedélyed és elhelyezkedhetsz a szakmában.

ZSŰRI TAG 2021

2021-ben megrendezésre kerül a Dányi rendezvények szervezésében a Beauty Majális 2021online verseny.

Bővebb információ itt:

 

 2017 óta vagyok hivatalosan is az OMV HUNGARY zsűri tagja, és azóta hívnak számos hazai versenyre a smink kategóriát zsűrizni.

Mindig,mint most is megtisztelve érzem magam, hogy ilyen nagyszabású eseményen ismét felkértek ilyen szakmájukban elismert Sminkmesterek mellé.

187033758_2236031263196294_6774440094142
viber_kép_2021-06-09_11-00-00.jpg

NAPPALI FÜSTÖS SMINK

Új videót nézhettek meg az Inglot Hungary YouTube csatornáján!

videókban bemutatom nektek, hogy készíthettek mint technikával egyszerűen füstös szemsminket, és ugyan azzal a termékkel kontúrozást és ajak formázást a tartósság jegyében!

ONLINE BEAUTY FESZTIVÁL

Az Inglot HUngary és a beauty szakma összefog és elhozza nektek az ONLINE BEAUTY FESTIVAL-t! Beautymaraton a szépségszakma krémjével! Velünk tartasz?
2 nap 12 program  A legjobbak egy helyen!
Részletes program: https://inglot.hu/inglot.../inglot-onlinebeautyfestival/ SŐT!A rendezvényre egy extra meglepetéssel is készülünk Nektek, érdemes lesz velünk tartani!

Online Beauty Festival- Ingyenes eseménysorozat by INGLOT
Dominique Roberts Professional Make Up Artist Eva Fabian Makeup Academy Kinga Hovorka-Miskolczi Méhes Bettina Suu Makeup School Veganeeta Berki Mia Makeup Academy

95369301_889815088159872_170888011026373

COVID - Mi Szakemberek így vészeltük át!
-EGYÜTT KÖNNYEBB-

INGLOT HUNGARY POSZTJA FELÉNK: 

Szóljon ez a poszt azokról a méltán híres Makeup Iskolákról, és független Makeup Artisztokról, akik segítették munkánkat az elmúlt 8 hét folyamán, hiszen Nekik köszönhetjük, hogy létrejött az Online-INGLOT, és rendkívüli rekord nézettséggel zárta a karantén időszakát

> 47 élő oktatás,
> az egyedülálló két napos INGLOT Online Beauty festivál,
> 1760 komment
> 28508 like
> 546 megosztás

Ezek a csodálatos kollégák, akik csakis szakmai elhivatottságból csatlakoztak a kezdeményezésünkhöz, hogy Online tutoriálok, képzések formájában egyfajta tudásmegosztó közösségként velünk legyenek, és kiemelkedő tapasztalatukkal, humorukkal, lelkesedésüket átvezessenek minket és nézőinket a nehéz időszakon.

Dominique Roberts Professional Make Up Artist
Eva Fabian

Berki mia Makeup Akademy
@angellemakeup
@kopanyiangiee_mua
@beautymakerbypp
@bunnymakeupartist
@dia.g.kis
@farago_zsuzsanna_suu
@noraaradimakeup
@khk_tmc
@kisotheofficial 
@legalmakeup
@mehesbettinamakeup 
@miskolczikinga_makeup_school 
@miss_mood_goldsoulrecords 
@nsm_pall_adrienn_sminkiskolaja 
@petodetti 
@livridegmakeup
@szcsencsi_mua 
@szonjus 
tamistijana
@themakeupbyub 
@veganeeta 
@wear_cupcake 
@zsofiailkomakeup  
@jakabnra_mua  
@bojanabanski

Köszönjük Nektek, nélkületek nem tudtuk volna megcsinálni!

A Covid 19 sok céget elsüllyeszt majd, mi azonban nem hagyjuk magunkat, és ezekkel a fantasztikus élményekkel telve újranyitunk, és folytatjuk a munkánkat!

Gyertek, ismerjetek meg minket, próbáljátok ki termékeinket, és vigyétek az üzenetünket országszerte! #byebyeCovid #újranyitunk#teamwork #bestmakeupartists#bestmakeupschools #bestcustomer#loveinglot

szeretettel üdvözöl Benneteket
az @INGLOTHugary csapata

98594847_907783273029720_579030091504707